La Zenia ( op 7 km van Mil Palmeras)

La Zenia is het populairste strandgebied, het is gelegen voor de hoofdtoegang van Villa Martin. De Las Ramblas en Campoamor golfbanen zijn dichtbij.

 

 

 

 

Torrevieja ( op 15 km van Mil Palmeras)

In het oude zeehavenstadje Torrevieja kan je een groot Aqua Park vinden, alsook een natuurpark, musea, theater en een van de grootste openlucht markten van de regio, de stad heeft ook verschillende grote hypermarkten, zoals Champion en Carrefour. Er is een groot aanbod van plaatselijke sporten en vrijetijdsbestedingen, zoals Golf, Go-Karting, Waterskien, Windsurfen, Jetskiën, Fietsen, Tennissen, Zeilen, Vissen op zee en uiteraard Wandelen.Al in de Romeinse tijd was dit gebied bekend vanwege zijn haven. De resten van de Romeinse pier kunnen in La Mata nog worden bezichtigd. Langs de kust staan de oude wachttorens El Moro en La Mata.

Torrevieja zelf is dicht bij de zee gesitueerd en is omgeven door twee grote natuurlijke zoutmeren welke de grootste zijn van heel Europa.

Deze meren zijn bijzonder populair bij mensen die met hartproblemen, reuma, artritis of astmatische aandoeningen waarbij gezegd wordt dat de “genezende krachten” van de zoutmeren verlichting geven van de pijn die vergezeld gaan bij deze ziektes. Het warme klimaat in Torrevieja verzacht de symptomen, waardoor men het leven in dit gedeelte van Spanje een weldaad vindt.

 

 

Ciudad Quesada (op 27 km van Mil Palmeras)

Ciudad Quesada is een pitoresque urbanisatie rond de Golf en Countryclub "La Marquesa", op 10 autominuten van de prachtige stranden van Guardamar del Segura.

 

 

Rojales ( op 33 km van Mil Palmeras)
Rojales is een typisch landbouwdorp waardoor de rivier Segura stroomt. Het dorpje ligt tussen vele sinaasappel en citroen plantages. U vindt er een naast een aantal grote supermarkten vanzelfsprekend ook de ambachtelijke bakkers en slagers. Om de productie te optimaliseren, hebben de landbouwers zich gespecialiseerd in citrusvruchten, die maar liefst 70 % van de totale landbouwgrond innemen. De nabijheid van de kust heeft ervoor gezorgd dat steeds meer mensen werkzaam zijn in de dienstensector. Dit fenomeen werd verder in de hand gewerkt door de aanleg van verschillende woonwijken, wat tevens geleid heeft tot een verbetering van de voorzieningen in Rojales, dat nu o.a. beschikt over een Gemeentelijke Sporthal en een Theater. Voorts werden ook oude woonwijken nieuw leven in geblazen, zoals bijvoorbeeld de wijk Barrio de las Cuevas, nu een habitat voor ambachtslui.

Rojales beschikt over een AquaparkGuardamar del Segura ( op 41 km van Mil Palmeras)

Guardamar del Segura is een dorp dat door de eeuwen heen erin geslaagd is voordeel te putten uit de grillen van de natuur die het meer dan eens door elkaar heeft geschud.
Zijn strategische ligging aan de monding van de rivier Segura heeft in grote mate de geschiedenis van Guardamar mee helpen bepalen. De archeologische vindplaats Cabezo Lucero, waar het borstbeeld Dama de Guardamar werd opgegraven, bewijst dat de Griekse nederzetting Alone nadien werd bewoond door de Iberiërs. Ook de Arabieren hadden hier een nederzetting in het oostelijk deel van de stad waar zich nu de duinen uitstrekken. Alle historische overblijfselen worden met tekst en uitleg tentoongesteld in het Archeologisch en Etnologisch Museum dat in het Cultureel Centrum is ondergebracht. De eerste inwoners van Guardamar vestigden zich binnen de stadsmuren rondom het kasteel dat ook nu nog bezocht kan worden. De aardbeving van 1829 veegde deze eerste nederzetting volledig van de kaart, waardoor de 'guardamarencos' zich genoodzaakt zagen andere oorden op te zoeken. Ze vestigden zich iets dichter bij zee, waar nu het huidige Guardamar ligt, en bouwden er nieuwe huizen die tegen een aardbeving bestand zijn.

Eind 19e eeuw liep ook de nieuwe stad gevaar onder de oprukkende zandduinen bedolven te raken. Men slaagde erin het zand de pas af te snijden door lange rijen pijnbomen aan te planten, een combinatie die Guardamar del Segura uniek maakt. Vandaag de dag wordt het oostelijk gedeelte van Guardamar del Segura volledig ingepalmd door de "Duinen van Guardamar", een reusachtig Bospark dat 840 ha beslaat en dat is uitgeroepen tot Beschermd Natuurgebied. De moeite loont ook een wandeling door het Park Reina Sofía met zijn fraaie meren, watervallen en paden en waar men de autochtone fauna en flora kan bewonderen. Langs de bijna 15 km lange kuststrook van Guardamar strekken zich heerlijk fijne zandstranden uit. De meest bezochte stranden zijn het Playa Centro of het Playa La Roqueta. Wie de voorkeur geeft aan verlaten stranden, komt aan zijn trekken op het Playa del Moncayo of het Playa de Los Tusales, aan de monding van de Segura. Alle stranden zijn perfect uitgerust voor baders.

La Manga del Mar Menor (op 54 km van Mil Palmeras)

La Manga del Mar Menor is een landstrook, gelegen aan de zuid-oostkust van Spanje in de autonome regio Murcia aan de Costa Cálida (Middellandse Zee). De dichtstbijzijnde grote en belangrijke havenstad is Cartagena.

Mar Menor is het grootste zeewatermeer in Europa. La Manga is een smalle landstrook met een lengte van 22 km. en breedte tot 1.5 km. Deze strook land sluit eigenlijk deze binnenzee van het open water nl. de Middellandse Zee maar de binnenzee staat wel in contact met de open zee via vier natuurlijke kanalen, genaamd "golas". Mar Menor staat ook bekend om haar goede stranden (Blauwe vlag) en heldere water.

La Manga ligt tussen twee natuurgebieden: "Parque Regional de las Salinas y Arenales de San Pedro del Pinatar" aan de noordzijde en "Salinas de Marchamalo" en "Las Amoladeras" in het zuiden

Murcia ( op 57 km van Mil Palmeras)

Murcia is een stad in de gelijknamige provincie en regio in het zuidoosten van Spanje. Het kloppend hart van de stad bevindt zich bij La Trepería, met banken, cafetaria’s, ijssalons, traditionele winkels en warenhuizen en het Casino, een 19de-eeuws juweel. In één van de historische straten van Murcia staan een aantal fraaie monumenten, als de Kathedraal met zijn grandioze barokke gevel. Murcia bezit een aantal levendige plaza’s waar men gezellig wat kan drinken. Maar hier staan ook een aantal prachtige bezienswaardigheden op. Op het Plaza de Belluga staan een aantal mooie kapellen. Ook Plaza de Santo Domingo en Plaza del Romea bezitten leuke bezienswaardigheden, omgeven door talloze stamcafés. Plaza de las Flores is zeker één van de meest levendige plekjes van de stad, waar u iets kunt drinken, bloemen kunt kopen of kunt genieten van de heerlijke vleespasteitjes van Bonache. Belangrijke bezienswaardigheden, naast de kathedraal, in Murcia zijn onder meer het renaissancistische Palacio de San Esteban, Iglesia de San Miguel, Museo Ramón Gaya, Palacio Almudí en het Musea Salzillo, ondergebracht in de Iglesia de Nuestro Padre Jesús.

 

Elche (op 62 km van Mil Palmeras)

Elche is de tweede grootste stad in de provincie Alicante en evenaart zijn populatie. Het heeft een prachtig palmbos en is omgeven van meer dan 300.000 palmbomen, het heet nu UNESCO menselijk erfgoed. Elche biedt een heel gamma van attracties alsook excellente stranden. In het hartje van de stad strekt zich een belangrijk natuurgebied uit, de 'Laguna del Fondo' en het attractiepark 'Rio Safari'waar U kunt zwemmen met zeeleeuwen. www.riosafari.com

 

 

Alicante (op 82 km van Mil Palmeras)

Alicante is gelegen in de Baai gevormd door Cabo de las Huertas en Cabo de Santa Pola, aan de heuvels aan de voet van het gebergte van Monte Benacantil. Alicante heeft prachtige stranden, een lange promenade en vele goede restaurantjes, alsook winkels en bars. De Paseo Maritimo loopt parallel met de zee en is de favoriete plaats om 's avonds te slenteren, terwijl men de stad bezoekt.

 

Benidorm ( op 126 km van Mil Palmeras)

De stranden van Benidorm en de altijd toenemende vrijetijdsbesteding zorgden ervoor dat Benidorm ook een belangrijke plaats is geworden voor de toeristen. De stranden van Benidorm zijn van fijn zand en worden dagelijks onderhouden door de stad. De attracties van Benidorm Terra Mitica, Mundomar sea-life park en Aqualandia water fun park, zijn eiland, zijn discoteken, nachtclubs en restaurants zijn er voor ieders budget. Het is er natuurlijk niet zo rustig.

 

Altea ( op 138 km van Mil Palmeras)

Altea ligt aan de kust van de Spaanse Middellandse Zee, Alicante en Valencia. Altea is een stad die de traditionele charme biedt die je in zuid Spanje mag verwachten. De blauwe koepel  met een geometrische tekening van de kerk in Altea, is één van de meest herkenbare symbolische beelden aan de Costa Blanca. Altea bevindt zich op een berg, waarvan de top, boven de wit betegelde parochiekerk uitsteekt. De magnifieke eclectische en verwarrende straten van de oude stad geven Altea een magische charme dat je stellig in de toekomst meerdere keren zal verlokken. Door zijn bevoordeelde situatie in het centrum van de baai, heeft Altea steeds bezoekers aangetrokken, vooral artisten, schilders, schrijvers, beeldhouwers, zangers enz... Altea werd in de jaren 60 en 70 de Europese ontmoetingplaats van de bohémien wereld. Tegenwoordig is Alteazeer eigentijds en een kosmopolitische ontmoetingsplaats, terwijl de stad zijn persoonlijkheid behoud, stil en vredig, met een visserstraditie. Een oude stad welke de bezoeker een mooi uitzicht geeft. De stranden en kiezels hebben een onbetwijfelbare aantrekkingskracht op de bezoekers, welke kunnen genieten van een groot aantal feestelijke evenementen.

Guadalest ( op 149 km van Mil Palmeras)

Is een oud dorpje boven op een heuvel, er zijn overblijfselen van een oud klooster
en een middeleeuwse gevangenis. Het is er mooi (en toeristisch!) met veel winkeltjes met handwerk,
cafeetjes en een schitterend uitzicht over het omliggende land.
Guadalest is te bereiken door vanuit Alcalali via Parcent en de Col de Rates
naar Callosa de Ensaria te rijden. Vandaar langs de Rio de Guadalest naar Guadalest.

El Algar Watervallen ( op 151 km van Mil Palmeras)


Tussen moestuinen en watervallen. Op nauwelijks 12 kilometer afstand van Benidorm, ligt Callossa d'en Sarriá: tegen de groene vallei van de rivieren Algar en Guadalest gesteund, omringd door verschillende hoge gebergtes: Aitana (1.558 m), Serella (1.360 m), Ponotx (1.100 m) en Bernia (1.128 m).
Op deze plaats was vroeger een oud musulmaans paleis en dit was tevens de hoofdplaats van de landsheer die vroeger het grootste deel van de streek La Marina Baixa heeft beheerst. Ook de feesten van Moren en Christenen hebben met de tijd een groot belang gekregen, waardoor deze veel worden bezocht. Maar de belangrijkste attractie van Callosa d'en Sarriá en tevens de meest uitstekende is waarschijnlijk het schitterende natuurgebied in een prachtige streek, die bekend staat als Las Fuentes del Algar (Algarfonteinen). Deze prachtige plek is later hernoemd als "Fonts de Fonts" (Fontein der Fonteinen) omdat het vele grote en kleine waterbronnen heeft die tesamen een prachtig geheel vormen. De watervallen hebben hier en daar kleine plekken waar het water stilstaat en schitterende kleureffecten vormen tussen de vruchtbare plantengroei, dit is een fascinerend spektakel

 

La Zenia

 

Torrevieja

 

 

 

 

 

 

 

La Marquesa

 

 

Aquapark Rojales

 

 

 

Guardamar del Segura

 

 

Reina Park Guardamar del Segura

 

 

 

Kustlijn van La Manga Del Mar Menor

 

 

 

Murcia

 

 

 

 

Elche

 

Alicante

 

Benidorm

 

Altea

 

 

 

 

Guadalest

 

 

 

El Algar Watervallen

Info en reservatie: Nathalie 0476/85 87 18 of Didier 0496/16 04 69 of mailen naar info@immodilana.be

www.vakantiewoningzuidspanjecostablanca.be

Vakantiewoning in Mil Palmeras / Torre de la Horadada                   (Zuid-Spanje, Costa Blanca) voor max 6 personen